Kerajaan sekarang akan hancurkan Melayu – Tun M

admin

 2,148,879 

 

 

KUALA LUMPUR – Jika Melayu hendak hancur, kerajaan pimpinan Muhyiddin sekaranglah yang akan menghancurkan mereka, kata Tun Dr. Mahathir Mohamad.

 

Bekas Perdana Menteri itu mendakwa kerajaan sekarang mewarisi kerajaan kleptokrat sebelum ini.

 


“Betapa tidak. Kehendak rakyat mudah digugurkan dan kerajaan pemimpin mereka yang mudah mungkir janji, yang utamakan kepentingan diri, yang mudah terpengaruh jawatan dan upah, yang kebanyakan tidak mempunyai kelayakan selain dari menyokong Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri, kerajaan seperti ini akan rosakkan dan hancurkan negara termasuk orang Melayu,” katanya dalam blognya hari ini.

 

Hari ini, menurut Mahathir, tokoh-tokoh yang menyokong Muhyiddin sibuk menawar jawatan dan wang untuk menambah sokongan dan siapa yang menolak tawaran mereka akan diugut dan didera.

 


“Saya ucap syabas kepada mereka yang berani tolak tawaran Muhyiddin dan sanggup digugur dari parti (secara tidak sah) dan kehilangan pelbagai peruntukan untuk kawasan.

 

“Orang seperti ini sahaja yang boleh selamatkan negara dan orang Melayu. Percayalah mereka yang sanggup menjual diri mereka, mereka yang terima “cash is king”, mereka ini akan hancurkan negara bersama orang Melayu,” katanya lagi.

 

Adakah anda rasa kerajaan pimpinan Muhyiddin mewarisi kerajaan Kleptokrat dan bakal rosakkan negara dan orang Melayu?

View Results

Loading ... Loading ...


One thought on “Kerajaan sekarang akan hancurkan Melayu – Tun M

  1. Excellent post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very helpful info specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this particular info for a very long time. Thank you and good luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Share news in social media