Abah kini disahkan bebas kanser oleh DOKTOR PAKAR

admin

 2,669,285 

 

Pejabat Perdana Menteri (PMO) dalam satu kenyataan hari ini memaklumkan, beberapa pakar perubatan telah mengesahkan Tan Sri Muhyiddin Yassin bebas penyakit kanser dan sihat bagi memikul tugas sebagai Perdana Menteri.

Surat pengesahan daripada perunding-perunding perubatan mengenai tahap kesihatan Perdana Menteri

 

Kenyataan tersebut dibuat berikutan laporan portal Sarawak Report yang mendakwa beliau melanggar perintah kuarantin di rumah dengan pergi ke Singapura bagi mendapatkan rawatan kanser.

 


“Kegagalan berbuat demikian bermakna laporan yang disiarkan portal itu adalah berniat jahat untuk memburuk-burukkan imej Perdana Menteri.

 

“Amat malang apabila portal berita itu kini berubah menjadi perkakas politik bagi menjaja dan menyebarkan fitnah melalui laporan yang tidak berpaksikan kebenaran,” katanya.

 

Sebelum ini, Muhyiddin menjalani kuarantin selama 14 hari bermula 22 Mei lalu selepas salah seorang daripada pegawai yang hadir mesyuarat pasca-Kabinet disahkan positif Covid-19.

 


“Semasa menjalani tempoh kuarantin, Perdana Menteri sentiasa mematuhi arahan tidak keluar rumah. Semua tugasan rasmi hanya dijalankan dari rumah termasuk mengadakan sidang video dengan Menteri Kanan Pertahanan dan Ketua Pengarah Kesihatan.

 

Justeru dakwaan Sarawak Report bahawa Perdana Menteri melanggar perintah kuarantin dengan keluar rumah, apatah lagi terbang ke luar negara adalah sama sekali tidak berasas dan hanya rekaan penulis,” ujarnya.

 

Adakah anda setuju jika Sarawak Report diharamkan kerana FITNAH kepada Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin?

View Results

Loading ... Loading ...

 


2 thoughts on “Abah kini disahkan bebas kanser oleh DOKTOR PAKAR

  1. Along with almost everything that appears to be developing throughout this specific subject material, a significant percentage of opinions are quite refreshing. However, I am sorry, because I do not give credence to your entire plan, all be it stimulating none the less. It appears to us that your commentary are actually not totally validated and in fact you are generally your self not even totally confident of the assertion. In any case I did appreciate examining it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Share news in social media