Sarawak Report Dapat Kontrak Jutaan Ringgit dari PH untuk jatuhkan Muhyiddin

admin

 1,434,685 

 

Mengikut maklumat terkini, Sarawak Report telah menerima kontrak untuk memulakan serangan keatas Perdana Menteri Muhyiddin Yassin dan kerajaan Perikatan Nasional tidak lama lagi. Ini sebahagian dari rancangan usul undi tidak percaya yang akan dibentang di parlimen pada bulan Julai tidak lama lagi.

 

 

Mengikut maklumat yang diperolehi, ada beberapa wakil DAP yang mewakili PH telah berjumpa dengan Clare Rewcastle Brown atas urusan ini.

 

Ini sejajar dengan pendedahan yang dibuat oleh Raja Petra Kamaruddin dalam laman sesawangnya, Malaysia Today dan juga di Youtube, beberapa hari lalu.

 

 

Mengikut maklumat, mereka menggunakan Sarawak Report walaupun kosnya tinggi melibatkan jutaan ringgit kerana beberapa serangan Sarawak Report terutama kepada PAS telah berjaya memberikan kesan.

 

Misalnya serangan kepada PAS mengenai penerimaan duit RM90 juta tidak dapat dijawab, malah PAS sendiri gagal untuk menyaman Sarawak Report kerana kedudukan Sarawak Report di luar negara dan kos saman yang sangat tinggi jika pembicaraan berlanjutan. Hasilnya, perkara ini memberikan kemenangan moral kepada PH dan menjatuhkan kredibiliti PAS kerana gagal menyangkal pendakwaan tersebut atas sebab yang dinyatakan.

 

Atas strategi ini sekali lagi PH terpaksa membelanjakan wang yang banyak sehingga menjangkau jutaan ringgit sebagai upah kepada Sarawak Report untuk menyerang Muhyiddin dan Kerajaan PN sebelum persidangan parlimen pada bulan Julai nanti.

 

Harap rakyat jangan mudah terpengaruh dengan berita-berita kotor untuk jatuhkan kredibiliti kerajaan PN dan Tan Sri Muhyiddin yang bakal dikeluarkan oleh Sarawak Report dalam masa terdekat.

 

Adakah anda bersetuju jika kerajaan mengharamkan Sarawak Report dari terus beroperasi di Malaysia?

View Results

Loading ... Loading ...

 

44 thoughts on “Sarawak Report Dapat Kontrak Jutaan Ringgit dari PH untuk jatuhkan Muhyiddin

    1. berita palsu..klu dah hari2 d sumbat..akan termakan juga..berita benar..tp tak pernah d sebarkan..org ttp tak caya..dah tau benda tak betul..knp lak nak biarkan ..btpe nak budayakan berita fitnah

    2. Haramkan Sarawak Report dan DAP. Habis cerita. Dulu mereka upah RM2B kpd Sarawak Report untuk menjatuhkan DSNR. Kali ini kita bersatu teguh dibelakang PN dan TSMY, Pokok pisnag tidak berbuah dua kali. VERY SORRY DAP and Madey.

    3. Siapa boleh tolong kami untuk dapatkan hak kami di north borneo…
      1• kami orang sabah.
      2. Atok kami di lapor mandul, tiada anak, tiada zuriat. menyebabkan kami tidak dapat menuntut hak kami, aset dan simpanan atok kami.
      3.bukti makam atok kami di sekelilingnya adalah juga makam anak-anaknya…
      Sebab itu kami cari jalan macamana ambi hak kami..

  1. Kita rakyatlah sebagai benteng pertahanan utk menangkis fitnah jahat mereka…Semoga Allah lindungi PM kita dan gagalkan rancangan jahat mereka ini..

    1. Bukanya susah sebenarnya,apa saja berita yg dikeluarkan memburuk2kan kerajaan pn kita rakyat yg menyebelahi pn jgn ambil kisah,anggap je lah berita2 tu semuanya palsu habis cerita,senang kan?

  2. Teruskan kita membantu PM dan PN negara ini yg dilihat byak membantu rakyat semasa rakyat susah tidak mengira bangsa.Kalau kita tak bersatu membantu siapa lagi.Kita dah nampak mcm mana 22 bulan dibawah parti PH.

  3. Susah nak jatuhkan PM… Rakyat pun dah tau cara PH perintah cmne… Lepas tu x de pulak point mcm ROSMAH & Najib … Rasa x perlu le buang masa…

  4. kebaikan Allah akan balas dgn kebaikan. kejahatan Allah akan balas dgn kejahatan. Semoga rakyat Malaysia bersatu berdoa Allah lindungi Malaysia dari DAP dan sekutu nya. Aamiin yra

  5. Kita mula ngan Kedah Report mau tak?
    Budget kena ada mesti kedepan jangan tunggu tuan
    Dato Sang Kelembai boleh bikin tak jadi hal… Camna?

  6. Dah banyak kali sarawak Report ni buat fitnah leoas1 satu. Kena haram kan dan tangkap aja suka porak peranda negara malaysia ni. Ambil tindakan terus bagi KO , dia org ni mcm RBA juga ni

  7. Rakayat dah lama tahu pengkhianatan dari bangsa sendiri perasan hasad dengki dah menjadi Darah Daging gulungan ini hingga kan liang lahad baru berhenti .angah sendiri sahaja benar .

  8. Kita dengar..baca tetapi percaya jangan. Dah tahu kerja SR kerja upahan. Dah banyak kali terkena. Kali ni kena hati hati.

    1. Apa dalam otaknya c madey ni..jdi perosak lah pula..taubat lh madey……buat baik lah….mengkhianat…dendam…memitnah…adalah berbuatan yg d tegah oleh agama….

    2. tu boleh tukar nama lah,madey report,anuar report atau lim guan eng report.ni burukkan nama sarawak saja, klu buat baik tak apa…

  9. Memang patut pun hahaha.baru padan muka hangpa buat apai cari pasal. Sama atok hahahaha baru padan muka apa ko rasa oren hahahaha.

  10. Orang Melayu sudah tahu tentang Serawak Report sebagai alat pembohongan Dan fitnah. Kenapa kita biarkan terus-menerus menyebarkan fitnah. Kenapa menegakkan kebebasan bersuara, itu bukan dasar Islam. Ia akan menghancurkan pemikiran orang Melayu, terutama sekali generasi muda.

  11. #KJAAN MESTI HARAMKAN SI BETINA CLAIRE SARAWAK REPORT DARI MASUK NEGARA. RAJA PEMFITNAH SEMASA PRU14 SERTA KES DSNR.SKRNG SKODING DGN MADEY N PH PULA NAK LINGKUPKAN #KJAAN#PN.

  12. Haramkan Sarawak report.. Kerajaan PN kena cepat bertindak.. Semoga Allah SWT gagal kan rancangan buruk dari orang tua terkutuk ini dan PH haram jadah.. Aamiin

  13. Bukan duit PH tapi duit kutipan tabung derma Harapan yang RM200 juta tu. Kesian penyokong PH kena tipu.

  14. Mana ph dpt bnyak duit ni..pada hal baru 22 bln kuasa cuba bayangkan jk 5tahun kuasa mmg bilionair pemimpin² ph ni semua

  15. Senang nya perempuan jahat ni cari makan kat Malaysia..ini lah salah sorg manusia yg membuatkan Malaysia jadi tak menentu dlm politik..

  16. Atok perlu disiasat..atok yg buat msia tak stabil…swak report..apa guna nama swak..minah mat saleh ini perlu diambil.tindakan ..

  17. If its already against the law to spread fake news, why should it be any different with sarawak report? Ban it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Share news in social media