Najib bongkarkan DRAMA yang cuba dibuat Tun M

admin

 19,236,625 

 

Oleh sebab dia masih kurang jujur dan masih mahu rebut kuasa pada masa Covid ini, saya jelaskan apa yang sebenarnya berlaku:

 

1. Dia tak suka DAP. Dia tak suka Anwar jadi PM. Dia dah tak tahan dengan tekanan DAP dan geng Anwar terhadap dia tapi dia perlu bertahan kerana jumlah kerusi parlimen DAP dan PKR jauh lebih banyak banding dia.

 

2. Parti PPBM dia mahu keluar dari PH secepat mungkin kerana bimbang kalah pada PRU15 akan datang setelah 5 kali kalah PRK kepada BN. Dia juga sokong. Siapa nak bersama orang yang sendiri mengaku akauntan gagal ataupun orang yang difitnah ada ijazah?

 

3. Dia juga yang menyokong parti BN dan PAS bergabung dengan PPBM. Sebab itu, geng dia asyik cari dan pujuk kita (termasuk saya) sejak berbulan-bulan lagi.

 

Untuk menyelesaikan masalah-masalah ini, dia pun letak jawatan tanpa memberitahu atau berunding dengan pemimpin-pemimpin PH.

 

 

Lalu, dia umum bahawa dia mahu buat kerajaan perpaduan semasa dia PM interim. (ramai dah lupa cerita ini)

 

Dengan cara ini, dia boleh pilih ahli-ahli parlimen yang totok pada dia sahaja untuk sokong dia sebagai PM tanpa mengambil kira tekanan parti atau pemimpin parti.

 

Boleh ambil dari BN, PAS, PKR, DAP, PAN (entah kenapa nak ambil dari PAN, saya tak tahu kenapa) dan dari parti-parti Sabah/Sarawak.

 

Asalkan totok pada dia sudah cukup. Dia pun boleh pecah-belahkan kuasa parti masing-masing.

 

Dengan cara ini juga dia tidak lagi di bawah tekanan mana-mana parti politik.

 

Suka hati dia nak buat dan lantik siapa jadi PM.

 

Tapi malangnya bagi dia, UMNO, PAS, PKR dan DAP pun tak setuju dengan dia kerana ini akan melahirkan seorang diktator dengan kuasa tanpa batas.

 

UMNO dan PAS juga tidak boleh terima bekerjasama dengan orang DAP.
Parti GPS Sarawak pun tak mahu duduk bersama DAP kerana bau hancing terlalu kuat.

 

Yang setuju dengan dia cuma Pak Kadir seorang. (memang tugas Pak Kadir cuma 100% taat setia pada dia dari dulu-dulu lagi)

 

Oleh kerana semua pihak tak setuju, parti-parti PH dan BN pun tak sokong dia jadi PM semasa menghadap YDP Agong.

 

Lalu, dia pun kalah kerana tak dapat sokongan padu dari kedua-dua pihak.
Setelah kalah, dia pun bekerja lagi keras untuk menumbangkan kerajaan PN untuk merebut kuasa kembali.

 

Dia tak pernah hormat PH dan tak pernah hormat mandat Rakyat.

  

Sebab itu, dia tak berbincang dan memberitahu pemimpin-pemimpin PH semasa dia letak jawatan.

 

Sebab itu dia tak hadir apabila PH suruh bermesyuarat untuk menyelesaikan kemelut. Lalu Anwar pun dipilih sebagai calon PM oleh PH.

 

Belit lagi.

If you had no intention to betray PH, you would have discussed with PH leaders before you resigned.
Did you discuss or notify them before you went to see YDP Agong to hand in your resignation letter as PM?

 

You didn’t. Why?
Please tell the full story. Be honest about what actually happened.

 

Adakah pembaca setuju dengan ulasan Najib mengenai drama Tun M?

View Results

Loading ... Loading ...

 

23 thoughts on “Najib bongkarkan DRAMA yang cuba dibuat Tun M

 1. Declare & return every sen which was stolen for 22 years then the the rakyat can consider

 2. Dah letak jawatan Tak bincang dengan Pemimpin lain PH….pastu masih cakap masih bersama dengan PH. Sebenarnya mahathir yg nak jatuhkan PH. The real evil Tun M, not kleptokrasi Najib, langkah Sheraton atau pengkhianat azmin Ali. Tun M is the mastermind untuk jatuhkan PH. Mungkin dia taknak Anwar jadi PM.

 3. Agong dah Nasihat jgn letak jawatan dia still nak letak jawatan. Pastu Agong lantik Muhyiddin dia Tak puas hati. Sapa suruh letak jawatan bongok.

 4. Joke tun m. Dah khianat PH, Tak nak bagi Anwar jadi PM. Pastu pandai berlakon innocent, lawaklaa 🤣🤣🤣🤣. Atok PELAKON terbaik. Macau PH pun masih sokong Atok walaupun Atok yang nak PH jatuh. Terbaik Atok.

  1. Tak nak bagi Anwar jadi PM cakap jelaa Tun M. Takyah nak berhelah lagi. Rakyat Tak bodoh. Rakyat boleh menilai

 5. Hilang rasa hormat dengan Tun M. Sorry tun m. You are the ones make PH fall. Letak jawatan Tak bincang dgn Ahli PH lain. Hampeh.

 6. Ahli PKR boikot Tun M. Pembelot. Tak nak bagi Anwar jadi PM cakapje la. Hang pembelot sebenar lagi teruk dari jemin Ali. Hang letak jawatan tiba2 Tak bincang dulu dgn Pemimpin PH yang sebenarnya trigger kepada pertukaran kuasa kepada PN.

 7. Boikot Atok selamanya….jangan percaya Atok lagi. Atok banyak helah. Akan selamanya Bela kroni dia sendiri. Raja kroni kutti.

 8. Terbaik bosku ….clear crystal. I also have same thing in my mind. Tun has some tricks behind. Not sure what is his motive.

 9. Terbaik bosku. Boikot Tun M. Never listen to this old man anymore. U r the one who put PH down. I don’t want Anwar to be PM. Ur ego is so high. U lose my respect. Get lose.

 10. Selamanya untuk kroni Dan anak2. Nak anak dia jadi PM. Taknak Anwar jadi PM sampai sanggup hancurkan PH. Terbaik Tun kerana jatuhkan PH. Kami Sangat menghargai jasa Tun. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 11. Anwar for PM. We don’t need this Tun M. PH still can win without Tun M. We don’t need him.

 12. Politik di Malaysia Ni penuh dengan tipu helah. Pemimpin. Politik low quality takde prinsip. Sanggup berpaling tadah demi kuasa Dan harta. We need reformist Anwar Ibrahim to change the politic landscape in Malaysia. Mahathir afraid if Anwar be PM, Anwar will destroy cronism.

 13. DSAI is the PM we need. Give him chance. I fully vote for Anwar. The real leader. No crony no rasuah, sentiasa bersih Dan amanah. Vote for DSAI. Anwar jatuh pun sebab fitnah Mahathir. Mahathir have no other point to bring down DSAI. Only way is to accuse him practising homosexual. Anwar is so clean and have aim to reform the Malaysia politics. Destroy cronism and rasuah totally in Malaysia. That’s why Mahathir so afraid of Anwar. We Malay Chinese indian vote for Anwar as PM.

 14. Terbaik Tun M. Jasa Tun PALING besar kepada Malaysia ialah jatuhkan PH. Tq Tun jasamu dikenang. Now I can go home 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 15. Terbaik Tun M kerana jatuhkan PH. Hidup Tun. Tun dapat lihat DAP semakin brani lawan org melayu. Tu sebab tu jadi mastermind nak jatuhkan PH tapi dalam Masa yg sama still boleh dapatkan vote Macai PH. Tun M berjaya. Great job Tun M, jasamu dikenang.

 16. Terima kaseh Tun m.
  Peristewa febuari, 2020
  + tun m tidak membe ri tahu amt ph melatak jawatan pm ke 7.
  + setelah tun m dn mukhirz letak jawatan pm dn mb najib razak d persalahkn
  + sekarang tun m lentang bersuara nak parlimen bersidan untuk mengemukakn undi tidak percaya dn muhyiddin yassin d parlimen dn tun m mengharap undi tidak percaya akan berlaku.

  Bagi pendangan saya.
  Pada julai, 2020 ini, kalau tun m tidak berjaya dengan rancangan nya untuk mengada undi tidak percaya maka sesuatu perkara akan berlaku d parlimen, ada kemungkiban tun m boikot pembantangan bazet untuk bazet 2021 dn jika sekira nya pihak muhyiddin gegal d dalam pembantangan bazet untuk bazet 2021 maka ada kemungkinan muhyiddin yassin akan mengadakn pru15 d adakn sekira dn pn d jangka tidak sampai setahun untuk menjadi kerajaan sebagai pn. Apa pun kita tunggu game over tun m dan atau kerajaan pn pada bulan julai hingga november 2020.
  Kalau kwtajaan tidak ada bazet kewangan nwgara bagi tahun 2021 bagai mana kwtajaan pn membayar, bill, gaji kakitangan awan, kebejikan rakyat, dn hal ehwal kewangan keperluan jentera kerajaan dalam tempoh satu tahun.

  Edward Murid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Share news in social media